Energioptimering af ventilation: Opnå store energibesparelser

Ventilation spiller en afgørende rolle for at opretholde et sundt og behageligt indendørs miljø, men det kan også være en stor kilde til energitab, især hvis anlægget er dårligt vedligeholdt eller ikke er optimaliseret. Heldigvis beskæftiger firmaer sig med energioptimering af ventilation. Dette blogindlæg viser, hvorfor det altid kan betale sig at skifte til EC-ventilatorer.

Virksomheder sparer på energiregningen

Energioptimering af ventilationsanlæg kan spare virksomheder for mange penge. Dette er blandt andet set på Hillerød Hospital, hvor projektet startede i 2008. Her blev op imod 70 gamle ventilationsanlæg energioptimeret, og projektet opfyldte alle forventninger. Region Hovedstaden godkendte projektet i Hillerød i 2008, og regionsformanden sagde, at beslutningen var en no-brainer, fordi det ville gøre noget godt for miljøet, tjene pengene hjem hurtigt samt forbedre deres økonomi fremadrettet.

På Frederikssund Hospital er de også i fuld gang med at skifte sine gamle AC-ventilatorer ud med energibesparende EC-ventilatorer. Her bliver 38 gamle AC-motorer og ventilatorer erstattet med EC-ventilatorer, og det forventes at resultere i en energibesparelse på omkring 40%. Projektlederen siger, at der ikke længere er behov for målinger og beregninger. De ved, at besparelsen altid vil være på omkring 40%.

Markedschefen fra en førende ventilatorproducent siger, at de ofte oplever, at kunderne første gang vil have grundige beregninger på energibesparelsen. Når det er dokumenteret, er de dog trygge ved processen og ved, at det altid vil være en god beslutning. Der er allerede blevet energirenoveret over 1500 danske ventilationsanlæg med deres EC-ventilatorer. Skal din virksomhed være den næste?

Altid en god beslutning at skifte til EC-ventilatorer

Det er tydeligt, at optimering af ventilationsanlæg kan føre til betydelige energibesparelser og forbedringer for både virksomheders økonomi og miljø. Vi håber nu, at du er godt bekendt med, at det altid vil være en god beslutning at skifte til EC-ventilatorer.