Hvordan kommer man af med graffiti som privatperson?

Der er flere fjernelse af graffiti metoder, afhængigt af overfladetypen og skadens omfang. Hvis graffitien f.eks. er på en blød overflade som gips, kan du bruge en svamp eller en børste til at skrubbe den væk med sæbevand. Hvis graffitien er på en hård overflade som f.eks. beton, kan du bruge en højtryksrensemaskine eller en sandblæser til at fjerne den. Du kan også hyre en professionel graffitifjerner til at gøre arbejdet for dig.

Hvem laver graffiti?

Det meste graffiti udføres af unge mennesker, ofte i grupper. Det er en måde for dem at udtrykke sig selv og deres følelser på eller at markere deres territorium. Nogle gange bliver graffiti lavet af folk, der er vrede eller oprørte over noget og ønsker at udtrykke deres frustration. I andre tilfælde kan det være udført som en form for kunst.

Graffiti kan være skadelig for både enkeltpersoner og samfund. Det kan beskadige ejendom og koste mange penge at fjerne. Det kan også få folk til at føle sig usikre i deres eget nabolag. Graffiti kan også føre til mere alvorlig kriminalitet.

Hvordan kommer man af med graffiti som en virksomhed?

Den bedste fjernelse af graffiti på er at forhindre, at det overhovedet opstår. Det kan du gøre ved at:

– installere sikkerhedsbelysning

– reparere eventuelle skader hurtigt

– male graffiti over så hurtigt som muligt

– skabe en barriere (f.eks. et hegn) mellem din ejendom og gaden

Hvis du finder graffiti på din ejendom, skal du fjerne den hurtigst muligt. Det vil sende et budskab til den eller de personer, der har lavet det, om, at du ikke tolererer denne form for adfærd. Det vil også være med til at afskrække andre potentielle hærværksmænd.

Der er flere fjernelse af graffiti metoder, afhængigt af overfladetypen og skadens omfang. Hvis graffitien f.eks. er på en blød overflade som f.eks. gips, kan du bruge en svamp eller børste til at skrubbe det af med sæbevand. Hvis graffitien er på en hård overflade som f.eks. beton, kan du bruge en højtryksrenser eller en sandblæser til at fjerne den. Du kan også hyre en professionel graffitifjerner til at gøre arbejdet for dig.

Hvis du har en forsikring, skal du undersøge, om den dækker udgifterne til fjernelse af graffiti. Mange forsikringsselskaber betaler i det mindste en del af omkostningerne.

Hvordan slipper du af med graffiti som medlem af et lokalsamfund?

Hvis du ser nogen lave graffiti, skal du ikke tøve med at ringe til politiet. Det er vandalisme, og det er en forbrydelse.

Du kan også hjælpe med at fjerne graffiti i dit nabolag ved at deltage i en graffitifjernelsesprogram eller starte dit eget. Disse programmer involverer typisk frivillige fra lokalsamfundet, der arbejder sammen om fjernelse af graffiti.